Morten Hedes tale til Hils Din Mor, Initiativprisen 2020

Teatergruppen Hils Din Mor modtager Initiativprisen 2020 for deres indsats med LGBTI+-teater for unge. Talen blev holdt ved Morten Hedes alternative prisoverrækkelse den 23. februar 2021.

Kære Teater Hils Din Mor,

Det er mig en stor glæde at kunne overrække jer Foreningen Danske Teaterjournalisters Initiativpris.

Igennem 10 år – og særligt med jeres seneste ungdomsforestilling, ”Jeg er Silas”, om drengen Silas, der er født i en piges krop – har I markeret jer som et teater med høj scenekunstnerisk kvalitet, national gennemslagskraft og et aktuelt og samfundsrelevant formål.

I forebygger diskrimination ved at nedbryde tabuer om seksualitet og kønsidentitet og stille de spørgsmål, vi andre ikke tør stille. Når vi ser jeres forestillinger, rykker vi sammen i bussen. Vi får øje på lighederne og ser stort på forskellighederne.

Som Anne Linnet synger i sangen ”Hils din mor” fra 1985: ”Hils din mor, og sig det, som det er. Sig, at du og jeg ikke lever hver for sig.”

I har vist, at LGBTI+-ungdomsteater ikke er teater for en snæver målgruppe, men nødvendigt og oplysende teater for folket. I laver teater for alle – for unge og gamle, for homoer og heteroer, for ham, hende og hen.

Initiativprisen 2020 går til Hils Din Mor, fordi I har modet og viljen til at sige det, som det er, og sætte ord på det usagte.

Tillykke med prisen!

Hils Din Mor modtager Initiativprisen 2020
Foto: Søren K. Kløft / Teateravisen.dk

Vi anvender cookies, så hjemmesiden fungerer optimalt. Når du fortsætter, accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere