Initiativprisen

Foreningen Danske Teaterjournalister uddeler hvert år Initiativprisen til en gruppe eller en person, som har udvist et usædvanligt initiativ i det danske teaterliv.

NB: Listen er ikke komplet. Vi er i fuld gang med at finde prismodtagerne frem fra arkiverne, så du her vil kunne se alle modtagerne af Initiativprisen igennem tiden.

2019: Teatergrad

Teatergrad modtager Initiativprisen 2019 for konceptet "i børnehøjde". Trine Wøldiche udtaler i sin motivationstale:

»Teatergrad har med deres "i børnehøjde"-forestillinger skabt et unikt format, hvor børn inviteres ind i et trygt rum, hvor deres tanker og følelser er i fokus, og hvor vi voksne pænt må holde os i baggrunden. "I børnehøjde"-forestillingerne er lige netop dét, de lover. De bevæger sig i børnehøjde, i øjenhøjde med publikum. Der er ingen løftede pegefingre, ingen facitlister eller bedrevidende voksne. Derimod får børnene oplevelsen af at blive set, hørt, forstået og ikke mindst anerkendt for det, de hver især byder ind med. Det er ofte ganske rørende at være vidne til.«

2018: Trine Holm Thomsen

Aarhus Teaters teaterdirektør Trine Holm Thomsen modtager Initiativprisen 2018 for sin omsiggribende initiativrigdom på landsdelsscenen i de forgangne tre år.